Известие

Collapse
No announcement yet.

след смяна на деботомер-прекъсва,пуши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• след смяна на деботомер-прекъсва,пуши

след като си смених дебитомера с нов,абсолютно същия на бош и каталожния номер отговаря и номера на сензора също,а именно-на дебитомера0280218019 и на сензораFOOC 2G2 030,сега ми прекъсва между 2000 и 3000 оборота и адски много пуши.Та въпроса ми е възможно ли е да има грешка в компа и да трябва да се трие,или вече нещата опират до друго,преди не съм имал проблеми с прекъсване и пушене.много ще се радвам ако някои може да ме ориентира какво да правя
    п.с. с нов въздушен филтър съм
    Last edited by undy; d.m.y г., 12:03.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    след като си смених дебитомера с нов,абсолютно същия на бош и каталожния номер отговаря и номера на сензора също,а именно-на дебитомера0280218019 и на сензораFOOC 2G2 030,сега ми прекъсва между 2000 и 3000 оборота и адски много пуши.Та въпроса ми е възможно ли е да има грешка в компа и да трябва да се трие,или вече нещата опират до друго,преди не съм имал проблеми с прекъсване и пушене.много ще се радвам ако някои може да ме ориентира какво да правя
    смяна на дебитомер става с последваща диагностика. Трябва да ти се занулят показателите в компютъра за да може да взима новите стойности от новия дебитомер. Само с физическа смяна работата не става. Не знам от кой град си, но потърси си читав сервиз обслужващ колите от форума. Успех!
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

мерси колегами аз съм от монтана,и чесно да ти кажа,незнам в кой от всичките да ида.но ще се оправя
      Last edited by undy; d.m.y г., 12:27.

Comment

току що се връщам от диагностика,изтриха 2 грешки и уви,проблема си остана.прекъсва от 2000 до 3000 оборота,после няма проблеми.и това го прави само когато колата е на място.пушека е сив.ами сега?ако някои окаже помощ,благодаря предварително.

Comment

току що се връщам от диагностика,изтриха 2 грешки и уви,проблема си остана.прекъсва от 2000 до 3000 оборота,после няма проблеми.и това го прави само когато колата е на място.пушека е сив.ами сега?ако някои окаже помощ,благодаря предварително.
          Какви грешки изтриха , какво е причинило тези грешки?
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

примерно кабели на свещи,свещи,бобини
            sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

И защо си си тръгнал от сервиза при положение, че проблема ти не е отстранен ?!
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                а кой ти каза,че дебитомера е за смяна?
                може проблема да е друг
                примерно кабели на свещи,свещи,бобини
                Дизел!!!!!!!!!!!!!
                Кабели на свещи?????
                Свещи???????
                Бобини?????
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                  Колега,
                  смяна на дебитомер става с последваща диагностика. Трябва да ти се занулят показателите в компютъра за да може да взима новите стойности от новия дебитомер. Само с физическа смяна работата не става. Не знам от кой град си, но потърси си читав сервиз обслужващ колите от форума. Успех!
                  Колега, това въобще не е вярно. Само смяната му е достатъчна. Компютъра взема информация от датчиците в реално време и няма какво да го спре. Никви грешки и занулявания не се изикват. ЕКУ-то само се обучава.

А колегата има други проблеми.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

чак сега видях че става въпрос за дизел
                    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                    Продавам Алфи на части!

Comment

едната грешка беше за въздуховода,другата реле за температура,казаха че немогат да го хванат от какво е и да си купя горивен филтър като за начало,а дебитомера със сигурност е изгърмял(стария).сега ще ходя при други професионалисти.

Comment

Първоначално публикувано от sudnika Покажи съобщение
                        И защо си си тръгнал от сервиза при положение, че проблема ти не е отстранен ?!
                        Е какво да направи човека като сигурно са му казали "Това е ,вече няма да имаш проблеми. Дай парите и ми се махай от главата,че друга риба чака до халето"
                        Който не е ходил в сервиз той незнае че неможеш да се разбереш с някой майстори.Разбира се, има и изключения и ние търсим тях,за да ни свършат работа.
                        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

едната грешка беше за въздуховода,другата реле за температура,казаха че немогат да го хванат от какво е и да си купя горивен филтър като за начало,а дебитомера със сигурност е изгърмял(стария).сега ще ходя при други професионалисти.
                          Огледай за скъсан въздухопровод !!!
                          Наистина,защо не си сменил горивния филтър!!!!
                          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                            Е какво да направи човека като сигурно са му казали "Това е ,вече няма да имаш проблеми. Дай парите и ми се махай от главата,че друга риба чака до халето"
                            Който не е ходил в сервиз той незнае че неможеш да се разбереш с някой майстори.Разбира се, има и изключения и ние търсим тях,за да ни свършат работа.
                            Ами той твърди, че прекъсва, когато не е на предавка. Т.е. като се качиш в колата, запалиш, подадеш газ - проблема се проявява, гасиш колата, излизаш и чакаш да ти я оправят.
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

Турбото? Може да е тръгнало...
                              Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Working...
                              X